Uppsala

Här kommer lite bilder från Uppsala!


Valborg

Åh vad skönt med helg! Efterlängtat som tusan. Det har varit en rolig, men ganska slitsam vecka på Börje Olssons och det är en vecka kvar! På tal om Börje Olssons så gjorde jag sönder en kopp, ett glas och en tallrik igår.. vid tre olika tillfällen dessutom! Det har gått så bra alla de andra dagarna, inte tappat en enda grej och så tappade jag tre saker på en och samma dag.. snacka om lyckat!

Jag ska alldeles strax börja göra mig i ordning för klockan tre ska jag träffa några vänner och handla mat och sånt till ikväll, valborg! Vi ska vara hos Marcus och laga god mat, säkert besöka majbrasan och annat roligt. Hoppas på en riktigt rolig kväll! :D


Död

Efter varje arbetsdag på cafét är jag helt slut! Det är verkligen skillnad på att arbeta och att gå i skolan känner jag nu! Om ni ville veta så har jag idag lärt mig att göra latte ;) fast det är väldigt svårt med mjölken..

Nu ska jag krypa under täcket och se lite One Tree Hill! Det blir förmodligen en väldigt tidig kväll för mig, jag är riktigt trött och behöver sömn! Förresten så har jag inte kunnat ladda upp de (få) bilderna jag tog i Uppsala eftersom usbkabeln är hos min pappa, men jag ska troligtvis dit imorgon så då kan jag hämta den och sedan ladda upp bilder!

Bjuder på nån random bild från hemkunskapen!


Första dagen avklarad

Då var första dagen på Börje Olssons Café avklarad! Till en början gick det väldigt segt fram eftersom inte så mycket folk fikar på morgonen, men sen efter ett tag kom det mer folk och då mer att göra! Jag fick torka bord, diska, servera mat, ge kunderna de fika de ville ha och i slutet av dagen fick pröva på att stå i kassan!

Det känns som att jag luktar fika nu.. och jag är riktigt trött! Men det var iallafall en rolig dag :)

Räkchips ♥


Äventyr..?

Jag har precis kommit hem från ett litet äventyr på cykel med Hanna, Marcus och Andreas! Vid halv sex cyklade vi in till stan för att äta på Max. Himla gott! Vi satt där ett tag och cyklade sedan till Norra Hamn för att sitta där och planera valborg. Vi planerade ytterst lite haha, vi satt bara mest där och frös..

Sen när vi skulle cykla hem så visste Hanna en jättebra väg tillbaka hem, så vi tog den. Det slutade med frusna händer, att vi fick lyfta cyklarna över ett staket och att två av cyklarnas kedjor hoppade.. Lyckat! Ett tips, lita aldrig på Hanna när hon säger att hon vet vägen ;)


Please take me back

Det känns alltid så konstigt dagen efter man kommit hem. Jag vill verkligen tillbaka till Uppsala! Allt var så härligt där, alla problem och funderingar försvann för ett tag. Där kände jag mig så glad och lycklig! Visst, jag är glad här hemma också, men inte alls på samma sätt.

Uppsala är en sån fin stad som jag mer än gärna skulle vilja bo i. När jag gått i gymnasiet kommer jag inte stanna kvar i Luleå, det är en sak som är säker. I Stockholm, Göteborg eller Uppsala vill jag bo! Fyra år kvar innan den önskningen går i uppfyllelse.

En positiv sak med att vara hemma är självklart mina underbara vänner och världens bästa mamma! Och att det inte är skola på två veckor, utan prao. Jag ska praoa på Börje Olssons café så det ska bli kul! Det var egentligen tänkt att jag skulle praoa där med Moa, men det blev inte som tänkt, så jag får alltså praoa själv. Det är lite pirrigt, men det kommer säkert att gå bra och jag ser fram emot det!

När jag var i Uppsala fick jag ett påskägg av mina söta farmor!

Åh, jag älskar att kunna gå klädd så här! Jag saknar värmen i Uppsala ♥


Hemma

Nu är jag hemma! Det känns inte så jättekul faktiskt.. jag hade hellre stannat i Uppsala i några dagar till i värmen! Snacka om sommarvärme där nere!

Under dagen på fredagen åkte jag, pappa, Jenny, faster och farmor till Ikea och köpte lite möbler till Jenny! På kvällen så åt jag, pappa och Jenny på Thai Village, världens godaste thairestaurang! Det var middagsbuffé och det fanns så himla mycket gott att välja på och det fanns räkchips! Det måste vara bland det godaste som finns!

På lördagen så gick jag, pappa och Jenny in till stan och sväng. Jag hittade fina kläder (jag tänkte göra ett inlägg senare då jag visar vad jag köpt) och vid ett åkte vi iväg till Sigtuna där min kusin, faster och fasters man bor. Det var så himla fin väder så vi solade hela eftermiddagen på deras altan! På kvällen blev det påskmiddag, hockey och filmtittande.

Idag så solade vi också på altanen och idag var det varmare än igår! Jag har faktiskt fått en liten rand nu! Vid tre åkte jag och pappa med flyget hem till Luleå. Åh, jag vill tillbaka.. Får hoppas på att vädret är bra här i Luleå också, heh. Bilder och sånt laddar jag upp senare för nu orkar jag inte! Jag är hur trött som helst.. så jag avrundar här och säger godnatt ♥

Så jäkla stört

Han dog på grund av sköterskan.. åh, jag blir så arg och irriterad på sånt här!


Love it

Jag och pappa kom fram till Arlanda vid nio igår och blev upphämtade av min faster. Vi åkte då hem till Jenny i Uppsala. Riktigt kul att få träffa henne!

Idag gick jag, Jenny och pappa in till stan strax efter tio. Så jäkla underbart väder! Det är en himla skillnad med vädret i Luleå. Jag gick i kortärmat utan att frysa. Åh, jag blir så glad och lycklig när vädret är fint! Det känns typ som sommar! Vi gick runt på stan (och jag köpte himla fina kläder, love it) och klockan två gick jag, Jenny, min faster och kusin Simon på teater. Elake Måns hette teatern och den var faktiskt riktigt bra!

Nu är jag, Jenny, pappa, Simon, farmor, faster och fasters man hemma hos Jenny och ser på hockey. Underbar dag!

Bild från teatern


4 timmar

Hej! Nu är det endast fyra timmar kvar tills jag och pappa sitter på flyget till Uppsala! Snacka om att jag är taggad! Det ska bli riktigt skönt att få komma bort från Luleå, men framför allt roligt att få träffa Jenny och släkten. Nu måste jag bara sätta igång med packningen, det går inte så bra för min del hehe...

Idag har jag, Linn, Hanna och Ebba ätit på lunchbuffé på Exotic! Vi hade lite svårt att bestämma oss var vi skulle äta, men till slut blev det Exotic. Det var iallafall asgott som vanligt och underbar glass till efterrätt ♥


Underbart

Upp till 19 grader varmt i Uppsala! Åh, underbart ♥


Snart åker vi

Jag tror att jag dör av längtan just nu, men imorn sticker jag och pappa till Uppsala för att besöka min syster som jag inte träffat sedan jullovet! Denna resa är riktigt efterlängtad. Min faster, kusin och fasters sambo bor nära Uppsala så vi kommer att träffa dom väldigt mycket också, great!

Idag hade jag tänkt att bara ta det lugnt faktiskt. Det känns som att en sån dag behövs och nu när det är påsklov är det dags att passa på. Jag måste ju även packa till Uppsala! Åh, jag älskar att packa när man ska någonstans man verkligen vill till. :)

Jag saknar denna tönt riktigt mycket! ♥


Mjukglass

Idag har jag, Hanna och Linn cyklat in till stan! Det är så himla mysigt att cykla igen, man får såna sommarkänslor. Vi gick runt i alla olika butiker och köpte årets första mjukglass. Ännu mera sommarkänslor dära!

Klockan sju cyklade vi (det känns som att det blir mycket cyklande framöver hihi) till Marcus där även Erik var. OCH Axel, han hade gömt sig bakom soffan och skrämde livet ur oss! Han drog hem ganska snabbt och vi andra såg på basket & Big Brother och fotade en sväng ute. :D

Jag älskar att avsluta kvällarna under täcket med datorn i famnen! Speciellt då man är lite frusen. Nu ska jag se One Tree Hill, god natt ♥


Vaniljsås ♥

Ikväll så har jag, Hanna, Marcus och Erik varit hos Hanna! Vi träffades vid sju och cyklade (årets första cykeltur för min del! Det var så himla skönt att få sätta sig på sadel och trampa iväg!) iväg in till stan för att handla saker till fruktsallad. Till fruktsalladen hade vi såklart vaniljsås! Så gott ♥ Jag tror att Marcus är den största vaniljsåsälskaren i världen ;)

Så vi åt fruktsallad med vaniljsås framför Big Brother. Det kan ju nästan inte bli bättre! Vi testade även att göra creme caramel, men när jag kom hem för ett tag sedan kom jag på att vi glömt att äta dom, haha! Kanske tur det, jag är tveksam om de skulle ha blivit så goda.

Bjuder på två bilder! Den första bilden är på Linn och mig när vi var på lf och den andra på Hanna, Linn och mig då vi hade teater i skolan. Finhanddukarna dära!


Tidsfördriv

Höger- eller vänsterhänt: Högerhänt
Humör just nu: Glad! Fast lite trött
Favoritgodis: Choklad, colaferrari och sura godisar
Kläder just nu: Jeans, linne och kofta
Musik just nu: The Fray - We build then we break
Vad sa du senast: ''Jag ser på film i mitt rum'' till mamma tror jag det senaste jag sa var
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då:
Sommarplaner: Språkresa i tre veckor på Malta och åka till Dalarna och hälsa på släkten är det som iallafall är planerat. Annars så blir det väl att bada, sola och umgås med världens bästa vänner ♥
Fisk eller badkruka: Fiskkruka
Saft eller alkohol: Saft
Hur många kuddar sover du med: En eller två
Favoritväder: Sol, klarblå himmel och varmt!
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Mat, vatten och en båt att ta sig därifrån med hehe
Spelar du nåt instrument: Nej
Morgon- eller nattmänniska: Jag är nog både och, jag älskar att vara uppe på natten, men jag älskar även att vakna tidigt och bara ta det lugnt
Sparare eller slösare: Jag är faktiskt en sparare skulle jag tro. Jag ser alltid till att ha ett antal summa pengar kvar
Bästa film: Hmm, svårt.. Det finns så många bra men en av mina favoriter är ''Trade''
Tror på liv på andra planeter: Ja lite kanske
Kommer du ihåg din första kärlek: Yes
Älskar du henne/honom fortfarande: Nej
Har du några homosexuella vänner: Nä tror inte det, haha :)
Tror du på mirakel: Kanske
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Jadå!
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Ja
Ser du på kärleken som ett misstag: Absolut inte
Hur många barn vill du ha när du blir stor: Två, en kille och en tjej!
Bio eller promenad: Bio är väldigt mysigt, men att gå en kvällspromenad på sommaren är himla mysigt det med så jag vet faktiskt inte..
Är du kittlig: Ibland
Snarkar du? Nej
Stjärntecken? Jag är en liten firre
Rädd för insekter? Nja, inte speciellt rädd men getingar är nåt jag verkligen ogillar
Äckligaste insekten: Getingar
Största svaghet:
Det här är jag bra på: Sjunga och att inte försova mig
Bästa bok?
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja?
Att vara osynlig eller att kunna flyga
Vad vill du jobba som? Jag vet faktiskt inte.. Det skulle vara kul att arbeta på nån tjejtidning eller som reseledare utomlands, men jag vet faktiskt inte ännu vad jag vill jobba som
Chips, morötter eller godis? Godis!
Pizza eller hamburgare? Hamburgare
Skriver du dagbok? Nej eller bloggen är ju lite som en dagbok förutom att jag inte skriver några hemligheter :)
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Nej jag tror inte det, men det skulle vara snyggt med en liten diskret tatuering, som typ hjärtat Kenza har tatuerat på sin fot
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Jag tycker om när det är välstädat, men mitt rum blir stökigt så fort...
Gungar du på stolen? Sometimes
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Jag skulle vilja, men jag vet inte riktigt om jag vågar
Vilken hand håller du gaffeln i ? Högerhanden
Är du rädd för blod? Nja
Saltar du på maten? Vissa maträtter, typ pommes frites och sånt
Gillar du att sjunga? Älskar!
Anser du att du är stark? Haha, självklart. Jag är biffN!
Brukar du sola? Jag har solat solarium en gång i mitt liv, men på sommaren brukar jag självklart sola
Vad gör du om du får hicka? Försöker få bort den genom att hålla andan och dricka massa vatten
Röker du? Usch nej
Snusar du? Usch nej
Använder du knark? Usch nej
Kaffe, te eller inget? Båda är äckligt så jag väljer inget
Har du en besatthet? Hm.. Big Brother typ haha, men det är så bra! Och så är mina vänner och familj en besatthet, skulle inte kunna klara mig utan dom ♥

God morgon

Den där sovmorgonen jag pratade om gick inte alls bra, haha.. jag vaknade klockan åtta... Jag har även ont i halsen! Inte kul, jag som hoppades att jag skulle få slippa att bli förkyld. Det är väldigt många som varit förkylda i skolan, eller ja överallt och jag har haft turen att inte ha blivit smittad, men nu verkar det som att jag har blivit det.. Jag hoppas att det bara är nån tillfällig halsont!

Jag har inpackning i håret (som luktar mint, mmm) och har precis sett Big Brother. Jag älskar såna här mornar! Duscha, ha inpackning i håret och medan den verkar se på Big Brother. Jag ska inte skölja ut den riktigt ännu så nu blir det One Tree Hill!

Den här hårinpackningen använder jag! Jag älskar den! Den luktar fräscht och håret blir extremt mjukt. :)


LF

Hej! Först och främst måste jag säga att det är så jäkla skönt med påsklov! Kan inte beskriva det. Och inte nog med att det är påsklov, efter påsklovet går vi åttor ut på prao i två veckor. Det vill säga att det blir tre veckor utan skola! Åh, underbart. De här veckorna utan skola behövs verkligen, jag är så skoltrött och less på att plugga så att det inte är sant.

Efter skolan idag åkte jag och Hanna till Notviken för att se en match i Internetbay cupen! Efter det åkte vi till stan och mötte upp Linn för att äta på Max. Maxmat in my ♥ Vi satt på Max ett bra tag och sedan begav vi oss till Pontushallen för att se LF basket med Andreas, Marcus och Erik. Snacka om spännande match! Jag höll på dö där i slutet, men som synd var så förlorade LF med tre poäng :(

Imorn ska jag verkligen sova ut (om jag lyckas med det) och sedan blir det konfa i ett par timmar och efter det fotboll igen.


Life is wonderful

Solen är tillbaka! Åh, jag blir alltid så glad när värmen och solen är framme. Idag har det varit en jättebra dag! Under skoldagen hade vi långa hål så vi tog det lugnt på fotbollsplanen och solade. Så himla skönt! Jag känner mig sommarsmutsig, som när man varit en dag på stranden och är lite skitig men på ett underbart sätt. Sommarfeelings!

Nu SKA jag plugga! Jag skjuter upp det hela tiden, men jag har faktiskt soprov på fredag så det är verkligen läge att plugga nu. Jag har ingen motivation, ingen inspiration och ingen lust alls men det måste göras, så sätt igång nu Josse!

Jag och Linn köpte glass! Årets första glass i solen ♥


Vår!

Asså vädret igår - underbart! Sol, blå himmel och en hel del plusgrader. Våren är på g! Jag glömde lite saker hos pappa när jag åkte till mamma i söndags så jag tog en prommis till pappa och sedan tillbaka till mamma så det blev en promenad på nästan två timmar! Så himla skönt när det var så fint väder ute. Dock är det inte lika fint väder ute idag, men jag klagar inte!


Hoffmaestro ♥


:)

Nu har jag inte skrivit på väldigt, väldigt länge men jag har inte haft någon lust alls... och den verkar inte vilja komma tillbaka heller. Det är väldigt mycket skola just nu, tre prov förra veckan och prov den här veckan också. Men snart är det påsklov och efter det två veckors prao, så himla efterlängtat! Då kommer jag nog att uppdatera bloggen en aning mer än vad jag gjort på sistonde :)

Två bilder från helgen


Mys

God morgon!

Igår vid halv sju så solade jag, Hanna och Linn på solarium! Det var första gången för mig och Hanna så det var spännande och väldigt skönt! Vi solade bara åtta minuter för att det var ju första gången och den tiden bara flög iväg.. Det kändes som att man var utomlands och bara låg och stekte på stranden!

Efter solningen gick vi en sväng förbi hemmakväll och hyrde film och köpte godis. Sen gick vi vidare hem till mig och myste på! ♥

Jag väntar på bilder från Hanna som blivit fotat av hennes systemis och när de bilderna kommer lär det bli en bildbomb! Tills dess så laddar jag upp en bild från nyår på Linn, Hanna och mig!


April april din dumma sill

Igår var det ju första april och jag lyckades faktiskt lura två stycken, mamma och pappa!

Jag ska sjunga på ett ålderdomshem om ca två veckor och då sa jag till mamma att min sånglärare ringde och sa att det inte blir något uppträdande eftersom att en gamling som bor på ålderdomshemmet har problem/är rädd för ungdomar, haha! Och hon gick på det.

Jag lurade pappa med att jag hade fått ig på ett engelskaprov och han gick på det, haha! Annars lyckades jag inte lura någon annan...


Grattis Ogge!

God morgon! Som vanligt så kan jag inte sova längre än till klockan åtta på helgerna eftersom jag är så van att gå upp tidigt på vardagarna så jag är redan uppe! Det känns ändå ganska skönt att inte sova bort dagarna.

Igår var det både en tråkig och rolig dag. Malin, en av de allra flestas favoritlärare och våran mentor, slutade igår. Hon var så himla skön! Så det var väldigt tråkigt.. Efter skolan så åkte jag, Linn, Hanna och Olivia in till stan för att köpa present till Oskar som fyllde år igår (aprilskämtet hehe). Våran present blev jäkligt bra, haha! Efter vi hade köpt present gick vi och handlade mat och åkte sedan vidare till Hanna och lagade tacos.

Oskar hade födelsedagspartajj klockan sju! Vi såg lite film, spelade cod och åt gott! Söta Hanna fick en systemkamera precis innan vi skulle till Oskar, riktigt kul! Hon var så gullig då hon öppnade upp paketet där kameran och tillbehöret var i, hihi. Vi fotade en hel del med systemisen så bilder lär väl dyka upp snart!

RSS 2.0